2018 m.

Vievis netrukus turės naują modernų daugiafunkcį kultūros centrą

2018 10 19

UAB „HSC Baltic“ pasirašė sutartį su Elektrėnų savivaldybės administracija dėl daugiafunkcio Vievio kultūros centro statybos darbų.
 
Netrukus Vievio centre iškils modernus kultūros centras su 200 vietų sale ir stacionaria pakelta scena, su sale transformuojama į 2 atskiras sales, kurios bus naudojamos chorui, bendruomenės poreikiams, nevyriausybinėms organizacijoms, veiklos klubams, konferencijoms. Bus įrengta choreografijos salė, biblioteka, darbo kabinetai kultūros centro reikmėms. Pastatas bus pritaikytas žmonių su negalia reikmėms. Pastatas bus dviejų aukštų su dvišlaičiais stogais. Bus įrengta aikštė, pėsčiųjų takai, automobilių stovėjimo aikštelė, mažosios architektūros elementai.
 
Kultūros centro ir bibliotekos pastatas pagal savo funkciją turėtų būti dominuojantis, traukiantis užeiti, tačiau tuo pačiu ir kultūringas, estetiškas bei derantis aplinkoje pastatas. Reikalingų patalpų ir erdvių pobūdis reikalauja stambaus, didelių gabaritų pastato, tačiau aplinkinis kontekstas susiklostęs priešingai – sklypas, kuriame bus statomas pastatas yra įspraustas tarp nedidelių tradicinės lietuviškos architektūros dvišlaičių gyvenamųjų namų. Todėl pastatas vizualiai skaidomas tarsi į atskirus artimesnio aplinkai mastelio pastatus, kurie žaismingai įsilieja į aplinką.