2018 m.

UAB “HSC Baltic” baigė Oro gynybos bataliono administracinio pastato remonto darbus

2018 06 01

UAB “HSC Baltic” atliko Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono administracinio pastato 1O3p paprastojo remonto projektavimo ir remonto darbus.
 
Atlikti fasadų sienų ir cokolio šiltinimo darbai, įrengti nauji lengvų konstrukcijų įėjimo stogeliai, sutvarkyti įėjimo laiptai ir aikštelės. Aplink pastatą įrengta naujų plytelių nuogrinda su vejos borteliais ir atstatyta asfalto danga. Pastogėje apšiltintos mansardos ir laiptinės patalpų sienos ir lubos bei palėpės grindų konstrukcija. Sutvarkyta vandens surinkimo Sistema.
 
Pirmame aukšte įrengtos administracinės patalpos, antrame ir trečiame – administracinės ir karių miegamosios patalpos, ginklų saugojimo bei valymo ir išdavimo patalpos. Visuose aukštuose įrengti nauji san.mazgai. Palėpėje įrengta nauja dujinė katilinė, nutiesti lauko elektros ir ryšių tinklai.
 
Pastatas yra 3 aukštų su techniniu rūsiu ir palėpe, bendras plotas – 2643 m2. Pastogėje įrengtos dvi mansardinės patalpos. Pastato pagrindinis įėjimas – vienaaukštis. Pastato stogas šlaitinis (dvišlaitis), pagrindinio įėjimo – sutapdintas. Esamo pastato konstrukcinė schema – išilginės ir skersinės laikančios mūro sienos, mon. g/b ant metalinių sijų konstrukcijos perdangos. Lietaus vandens surinkimo sistema – išorinė. Pastato horizontalus stabilumas užtikrinamas išilginių ir skersinių mūro sienų pagalba, aukštų perdangų.
 
Pastato naudojimo paskirtis – negyvenamasis pastatas, administracinės paskirties pastatas.