2018 m.

UAB "HSC Baltic" projektas „Sporto salės Žemynos g. 14, Vilniuje, statybos rangos darbai“ apdovanotas aukso medaliu

2022 12 16

Gruodžio 14 d. 26-ąjį kartą įteikti Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) rengiamo kasmetinio konkurso „Lietuvos metų gaminys“ apdovanojimai. Apdovanojimams penkiose vertinimo kategorijose buvo nominuoti 84 gaminiai. Apibendrinusi ekspertų išvadas, įvairioms pramonės ir verslo šakoms atstovaujanti ekspertų komisija skyrė 53 aukso ir 9 sidabro medalius.
 
Statybos ir statybinių medžiagų pramonės grupėje UAB „HSC Baltic“ įgyvendintas projektas „Sporto salės Žemynos g. 14, Vilniuje, statybos rangos darbai“ Lietuvos pramoninkų konfederacijos pripažintas „Lietuvos metų gaminys 2022“  bei apdovanotas aukso medaliu.
 
Įgyvendinant šį didelės apimties projektą, pagrindinis keliamas uždavinys buvo prie Vilniaus miesto Žemynos progimnazijos pastato pastatyti 4,2 tūkst. kv. m. sporto paskirties kompleksą, kuriame būtų įrengtos trys integruotos krepšinio salės, treniruoklių salė bei pagalbinės patalpos.
 
 Šiuo projektu buvo numatyta, kad naujajame pastate sporto varžybas galėtų stebėti iki 1300 žiūrovų, sporto salėje įrengti išstumiamas tribūnas, sutvarkyti infrastruktūrą neįgaliesiems ir įrengti erdvią (74 vietų) automobilių stovėjimo aikštelę. Atlikus projekte numatytus darbus, buvo pagerinta neformalaus švietimo paslaugų kokybė, plėtra ir prieinamumas Vilniaus mieste. Tai pirmas kartas per ilgus dešimtmečius, kai panašus projektas vykdomas vien sostinės savivaldybės lėšomis.
 
Šis sporto kompleksas ne tik nauja erdvė kokybiškesnėms kūno kultūros pamokoms, bet ir šiuolaikiška bazė krepšinio ir kitų sporto šakų treniruotėms bei varžyboms. Lietuvos šalies krepšinio šimtmečio proga surengtas šios sporto salės atidarymas buvo geriausia dovana ne tik Vilniui, bet ir visai Lietuvai. Ant šio daugiafunkcinio sporto komplekso puikuojasi NBA logotipas. Tai pirmoji tokia NBA krepšinio mokykla Rytų Europoje. Tokios NBA mokyklos veikia tik Madride ir Italijoje. Naujas Žemynos sporto kompleksas atitiko NBA keliamus infrastruktūros kokybės standartus.