2018 m.

UAB „HSC Baltic“ statys ŽŪB „Delikatesas“ skerdyklą

2018 11 16

UAB „HSC Baltic“ pasirašė rangos sutartį su ŽŪB „Delikatesas“ dėl naujos skerdyklos statybos darbų.
 
Pastatas bus vientisos stačiakampio formos, trijų tūrių: vienas tūris - pietinėje sklypo dalyje, įvažiavus į teritoriją, numatomos paukščių priėmimo patalpos, antras tūris - viduryje gamybos patalpos su iš šonų išsidėsčiusiomis inžinerinio aptarnavimo ir darbuotojų buitinėmis patalpomis, trečias – šiaurinėje sklypo dalyje – sandėliavimo patalpų tūris.
 
Pastato planinė struktūra suprojektuota atsižvelgiant į technologinius gamybos procesus, pagal įrangą, darbuotojų bei transporto judėjimo srautus, sklypo išsidėstymą, bei statytojo pageidavimus.
 
Didžiąją pastato dalį užims skerdyklos gamybos technologinė linija - paukščių paruošimas, apdirbimas, pakavimas ir pan. Kita didžioji patalpų dalis numatoma sandėliavimui – šaldytuvų zona, kuri išsidėsto pastato galinėje dalyje. Prie gamybos patalpų iš vienos pusės išsidėsto buitinės patalpos, iš kitos techninės – inžineriniams tinklams ir įrenginiams skirtos patalpos. Antrame aukšte bus įrengtos buitinės administracinės, pasitarimų salių ir techninės patalpos.
 
Planuojama, kad naujame pastate paruoštos produkcijos kiekis per parą bus 81.600 kg.
 
Aukščiausios kokybės mėsos produktų gamybos ŽŪB „Delikatesas“ – viena seniausių mėsos perdirbimo įmonių Šiaurės Lietuvoje. Joniškio kraštas, kur „Delikatesas“ įsikūręs, nuo seno garsėja mėsos perdirbimo tradicijomis: rašytiniuose šaltiniuose minima, kad mėsos perdirbimo cechas Joniškyje veikia nuo 1937 metų.
 
ŽŪB „Delikateso“ gaminių asortimentas itin gausus. Dauguma produktų gaminami iš aukštos kokybės nešaldytos žaliavos. Vartotojams siūlome įvairių gaminių ir iš įprastinių mėsos rūšių, ir iš retesnių, išskirtinių – elnienos, arklienos. Svarbus gaminių išskirtinumas – natūralūs prieskoniai ir priedai. Ilgus metus dirbdama kruopščiai ir kantriai, ŽŪB „Delikatesas“ pelnė daugybės vartotojų pripažinimą ir pasitikėjimą.